Home » Kennismaking » Ambassadeur Seniorweb

Het Leercentrum is ambassadeur van Seniorweb

Seniorweb heeft ruime ervaring op het gebied van het verschaffen van allerhande digitale informatie.

Het leercentrum “Voor Elkaar” heeft zich als leercentrum bij Seniorweb aangesloten. Via Seniorweb wordt het leercentrum op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen en ontvangt nuttige tips.

 

Tip van Seniorweb

Afpersers: 'Betaal of ik vertel iedereen dat je porno kijkt'

dinsdag 27 juli 2021

Oplichters mailen de laatste tijd weer vaker dat ze de persoonlijke bestanden en internetgeschiedenis van iemand bezitten. Betaalt u niet binnen een aantal uur, dan maken ze aan al uw contacten bekend dat u kijkt naar sites voor volwassenen.

De oplichter schrijft in de e-mail dat hij een virus op de computer heeft geïnstalleerd. Soms beweert hij zelfs beelden van u te hebben terwijl u naar sites voor volwassenen kijkt. Dat is allemaal onzin.

Valse identiteit

Een trucje dat de oplichters gebruiken om slachtoffers te overtuigen van de echtheid van het dreigement, heeft te maken met het verzendadres. De mail is zogenaamd vanaf het account van het slachtoffer verstuurd. Dat bewijst volgens de oplichters de inbraak op de computer. Maar ook dit is niet waar.

Wat doen met dreigmails?

Reageer nooit op dit soort e-mails. Klik niet op linkjes of bijlages in het bericht en beantwoord de e-mail niet. Verwijder de mail of markeer hem als spam. Staat er in het bericht een wachtwoord dat (gedeeltelijk) is geraden? Ga dan naar de sites waar u dat wachtwoord gebruikt en verander het voor de zekerheid.

Gratis controle op phishing bij SeniorWeb

Nepmails blijven eng en lastig te herkennen. SeniorWeb-leden kunnen verdachte mails naar ons doorsturen via de SeniorWeb Phishingchecker. Uiterlijk de volgende werkdag hoort u of het een phishingmail is.